Kan du ikke overskue din arbejdssituation? Har du svært ved at få familiekabalen til at gå op? Savner du forståelse fra omgivelserne omkring det at være kaldet til et arbejdsliv i uniform?

I et terapeutisk forløb arbejder vi sammen om at skabe overblik og finde frem til de elementer i dit liv, der gør det vanskeligt for dig lige nu. Vi undersøger de følelser og tanker, oplevelser og holdninger, der er forbundet med din situation. Du får du indsigt i dine ressourcer og begrænsninger, og hvor du måske gør livet sværere, end det behøver at være.

Frem for alt forholder vi os til det faktum, at du arbejder i uniform, og vi dykker ned i dine personlige omstændigheder i den forbindelse.

Som resultat af forløbet kommer du i bedre kontakt med dine inderste ønsker og behov og bliver bedre til at træffe de rigtige valg. Det vil også blive lettere for dig at mærke, hvem du er, og hvad der fungerer og ikke fungerer for dig.

Kort sagt skaber du gennem terapien fundamentet for den forandring, som du har brug for. For når vi mennesker begynder at lytte rigtigt til os selv, så bliver der plads til forandring.

Individuelle forløb

I nogle tilfælde har du måske kun brug for et par timers rådgivning. I andre tilfælde er det nødvendigt med et længerevarende terapiforløb.

Kærligheden i mellem jer er ikke altid nok, og det kræver en indsats fra jer begge at skabe et godt, varmt og kærligt liv sammen. Er samlivet kørt fast kan hjælp fra en professionel terapeut være løsningen, hvis I gerne vil undgå skilsmisse.

I et parterapi-forløb har vi primært fokus på kontakten i mellem jer, og hvordan I kommunikerer. Vi kan hjælpe jer til at tale sammen på en måde, så I føler jer set, hørt og respekteret hver især.

Ikke mindst i forhold til at den ene af jer har valgt et arbejdsliv i uniform med alt, hvad det medfører. Selv om uniformen fylder rigtig meget i samlivet, så er en del af et sådant parforhold også at kunne lægge uniformen fra sig. Ikke kun fysisk, men også mentalt og følelsesmæssigt.

Fælles ansvar

At ændre adfærd kræver vilje fra begges side. Ofte er det den ene part, der ønsker at gå i parterapi, men det er endnu aldrig sket, at begge parter ikke har fået udbytte af forløbet. For der er aldrig én, der har ansvaret alene.

Nogle gange vælger den ene eller begge parter oven i købet at fortsætte i individuelle terapiforløb for at dykke endnu dybere i personlige mønstre og de ønskede forandringer af dem.